Speltherapie
Allerlei problemen kunnen ervoor zorgen dat een kind zich niet goed kan ontwikkelen. En soms is het niet duidelijk wat hem of haar dwarszit. Speltherapie van Elker kan dan helpen. Want de manier waarop een kind speelt, vertelt veel over wat er in hem of haar omgaat. Daarnaast helpt speltherapie kinderen om spelenderwijs met hun problemen om te gaan.
Wat is speltherapie?
Speltherapie is een vorm van therapie waarbij spel wordt gebruikt als middel om kinderen te helpen bij het verwerken van emoties, trauma’s en andere psychische of sociale problemen. In plaats van alleen te praten, wat voor jonge kinderen vaak lastig is, kunnen ze tijdens speltherapie hun gevoelens en gedachten uiten door te spelen.
Het doel van speltherapie
Het doel van speltherapie is door spel in beeld te krijgen welke problemen het kind ondervindt en hoe het kind geholpen kan worden.
Hoe werkt speltherapie?
Binnen vijf dagen na de aanmelding neemt Elker contact met de ouder op. We maken alvast een eerste afspraak en geven meer informatie over de therapie. Tijdens speltherapie worden kinderen gevolgd in hun spel. Dit gebeurt in onze spelkamer. Van verkleedkleren tot knutselmateriaal: hier kan het kind met allerlei speelgoed spelen. Een speltherapeut speelt mee en kijkt mee. Goede samenwerking met de ouder is belangrijk tijdens deze therapie. Zo helpt onze ouderbegeleider de ouder om in de opvoeding om te gaan met de problemen die het kind ervaart.
Direct aanmelden of eerst advies?
Kinderen kunnen naar deze therapie verwezen worden door het lokale wijkteam, de huisarts, medisch specialist of een professional van Centrum Jeugd en Gezin.
Ben je verwijzer en wil je direct aanmelden of eerst advies?
Een client aanmelden kan door het aanmeldingsformulier op de site in te vullen. Wil je eerst overleg of advies? Neem dan contact op met onze collega's van afdeling Aanmelding en Advies via email aanmelding@elker.nl of telefoon 050 523 94 94 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 – 12.30).
Ander hulpaanbod
Bekijk volledig aanbod-
Jongeren 12 t/m 23 jaar
-
Kinderen Tot 18 jaarOp locatiePsychomotorische Therapie (PMT)