Navigatie overslaan
Gezinnen

IAG bij chro­ni­sche pro­ble­men (voor­heen SGB)

Tot 18 jaar Ambulant

In sommige gezinnen spelen meervoudige en complexe problemen die al langdurig aanwezig zijn, wat het vertrouwen in hulpverlening sterk kan verminderen. Wanneer de motivatie voor hulpverlening laag is, kan het lastig zijn om tot verandering te komen. Elker biedt specialistische ambulante gezinsbehandeling voor deze gezinnen, met de focus op het herstellen van het vertrouwen in hulpverleners en het werken aan haalbare, concrete doelen. Door maatwerk en flexibiliteit bieden we de ondersteuning die gezinnen nodig hebben.

Direct aanmelden of eerst advies? Aanmelden

Wat is IAG bij chronische problemen?

IAG met chronische problemen is een vorm van ambulante gezinsbehandeling voor gezinnen die te maken hebben met langdurige, complexe problematiek. Deze gezinnen hebben vaak weinig vertrouwen in de hulpverlening en kunnen moeite hebben om hulp te accepteren. De hulpverlening richt zich op het herstel van dit vertrouwen en biedt praktische ondersteuning op maat, met flexibiliteit in frequentie en duur van de behandeling. Het doel is om samen met het gezin te werken aan duurzame veranderingen die bijdragen aan een verbeterde gezinsdynamiek.

Wat is het doel van IAG bij chronische problemen?

Het doel van IAG met chronische problemen is om gezinnen met langdurige en complexe problemen te helpen door het herstellen van vertrouwen in hulpverlening en het vergroten van de motivatie voor verandering. De hulp is gericht op het versterken van de opvoedingsvaardigheden van ouders, het aanpakken van gedrags- en ontwikkelingsproblemen bij kinderen en het verbeteren van het gezinsklimaat. We streven naar het creëren van een veilige en stabiele omgeving waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Hoe werkt IAG bij chronische problemen?

De behandeling vindt plaats in de thuissituatie en wordt aangepast aan de specifieke situatie van het gezin. Onze ambulante specialisten werken flexibel samen met ouders en kinderen, waarbij de frequentie en duur van de hulpverlening worden afgestemd op de behoeften van het gezin. Door praktische ondersteuning te bieden en samen moeilijke kwesties bespreekbaar te maken, wordt er gewerkt aan het herstellen van het vertrouwen in hulpverleners. Het doel is om geleidelijk tot een oplossing te komen, zodat het gezin weer zelf in staat is om met de problematiek om te gaan.

Direct aanmelden of eerst advies?

Om in aanmerking te komen voor hulp van Elker is een doorverwijzing nodig van een (huis)arts, of van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Ben je verwijzer en wil je een cliënt direct aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in.

Voor advies kun je terecht bij de collega's van afdeling Aanmelding en Advies via email aanmelding@elker.nl of telefoon 050 523 94 94 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 – 12.30).

Ander hulpaanbod

Bekijk volledig aanbod